Betekenis van het logo Winnaar Verkiezing 2021

Waar staat het logo Winnaar Speelgoed van het Jaar voor?

Namens de Nederlandse speelgoedindustrie, gefeliciteerd u koopt een winnaar!

Dat staat voor Goed Speelgoed.
 

Wat is Goed Speelgoed?

Veiligheid: dit speelgoed voldoet aan alle wettelijke productie-eisen.

Duidelijkheid: dit speelgoed bevat een heldere uitleg in zo goed mogelijk Nederlands. De maker en afzender zijn helder en bereikbaar. Hoe wordt de consument zo snel mogelijk geholpen bij een vraag.

Kwaliteit: is er sprake van goed materiaal. Gaat dit artikel lang mee, is het stevig, gaat het bij normaal gebruik niet stuk. Kwaliteit staat ook voor de verpakking, de uitleg en prijs.

Dit speelgoed is het bedrag dat de consument betaalt, derhalve volledig waard. 

Originaliteit: dit speelgoed is geen illegale kopie van reeds bestaand speelgoed van een ander. Copyrights worden hier niet geschonden.

Duurzaamheid: Is er bij de ontwikkeling en productie zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Wordt verspilling tegengegaan. Wordt er gebruikt gemaakt van recycled materiaal, niet milieubelastend en met de laagste carbon footprint (binnen wat wettelijk kan). De speelgoedindustrie werkt aan duurzaamheid.

Geeft 100% Speelplezier. Dit product is een waar ambassadeur namens de Nederlandse speelgoedindustrie.

Wij noemen de winnende producten, onze winnaars. Zij hebben de rol van Nederlandse Speelgoed Ambassadeurs.

De laatste jaren is het aanbod van speelgoed uit binnen -en buitenland sterk gegroeid. M.n. online is wereldwijd van alles te koop waarbij onze eigen regels alsmede de Nederlandse wetgeving worden overtreden. Het winkelschap was ooit overzichtelijk. Het winkellandschap is enorm veranderd.Het label Winnaar Speelgoed van het Jaar geeft duidelijkheid.
Het staat voor Goed Speelgoed.