INFORMATIE OVER DE VERKIEZING

Het aanbod van speelgoed is groot en dat is begrijpelijk. Speelgoed is er voor alle leeftijden en niet iedereen vindt hetzelfde leuk. De toepassing van allerlei technische nieuwe vindingen worden vaak direct in speelgoed toegepast zodat er ieder jaar veel nieuwe artikelen worden aangeboden en dat zorgt er weer voor dat het er niet gemakkelijker op wordt een artikel te kiezen.

Dat is een belangrijke reden om de Verkiezing Speelgoed van het Jaar te houden. Van alles moet je je bedenken als je speelgoed gaat kopen: is het geschikt voor de leeftijd? Sluit het aan bij de interesse van de persoon waarvoor het wordt gekocht? Gaat het niet gauw stuk? Is het na een keer spelen nog steeds leuk? Hoe zit het met de prijs/kwaliteitverhouding? Punten waar ook de vakjury goed naar kijkt.

De vakjury
Ieder jaar kiest een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën artikelen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging uit verschillende disciplines: bloggers/vlogger, inkopers en speelgoed- en spellendeskundigen. Natuurlijk houden zij rekening met de criteria die al eerder zijn genoemd. De artikelen die door de vakjury worden gekozen krijgen allemaal het logo: “Genomineerd Verkiezing Speelgoed van het Jaar”.

Speelgoed wordt gekozen in de leeftijdscategorieën:
0 t/m 3 jaar
4 en 5 jaar
6 en 7 jaar
8 en 9 jaar
10 en 11 jaar
12 t/m 17 jaar
18 plus

Uiteindelijk bepaalt de consument 
Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf medio augustus te bewonderen op de website: www.speelgoedvanhetjaar.nl. In alle speelgoedwinkels in Nederland liggen flyers die oproepen tot deelname. Van september tot november kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.

Speelgoedwinkels en de verkiezing
In veel speelgoedwinkels is de kleurplaat op te halen. Of krijg je informatie over de genomineerde artikelen.
Klik hier en ontdek waar je naar toe kunt gaan.

Winnaars
Het artikel dat de meeste stemmen krijgt, is winnaar. 

Bekendmaking van de winnaars
Alle door de vakjury gekozen artikelen zijn vanaf medio augustus te zien op de website. Van september tot november kan iedereen in Nederland stemmen op het speelgoed van zijn of haar keuze. Stem & Win Speelgoed is het motto: dus wie gaat stemmen op zijn of haar favoriete artikel en de vraag goed oplost, maakt ook nog eens kans op mooie prijzen.
Begin november worden de winnaars bekend gemaakt.

Algemene informatie:
Verkiezing speelgoed in het kort
Verkiezing speelgoed algemene informatie
Verkiezing speelgoed in punten

Unicef
unite for children

Volgens Unicef heeft ieder kind het recht om te spelen

Hier lees je de officiële tekst van het verdrag.

Kleurplaat

Kleur en win speelgoed!
De kleurplaat kun je hier downloaden en inkleuren. Lees hier informatie over de kleurwedstrijd. Veel plezier met kleuren!

Wil jij meer weten over
speelgoed? Of wil je een goed
werkstuk maken of een
interessante spreekbeurt houden
over speelgoed? Kijk dan eens op
www.speelgoedinfo.nl